| Chilli con carne - 1* Ingrediencie 500g mletého hovedzieho mäsa (podľa možnosti chudého) 1 veľká nakrájaná cibuľa 2-3 nasekané alebo pretlačené strúčiky cesnaku 400 g nakrájané paradajky 2 nasekané stonky celeru 1 paradajkový pretlak 1 lyžička čili alebo nakrájané čerstvé chilli 1 lyžička mletej rímskej rasce 1-2 nakrájané červené papriky 1 plechovka 400g fazule 1 malý kúsok horkej čokolády 1 menší zväzok čerstvého koriandra štipka škorice čierne korenie soľ trocha Worchesterovej omáčky
Príloha Varená dlhá ryža
Postup prípravy Na veľkej panvici opražíme cibuľu do hneda, pridáme cesnak, korenie, čili a premiešame. pridáme všetko korenie (okrem koriandra), zeleninu (okrem paradajok), pražíme niekoľko minút za stáleho miešania. Pridáme mleté mäso a poriadne premiešame. V prípade potreby pridáme trocha tuku alebo oleja. Pridáme paradajky, poriadne premiešame a znížime teplotu. Dobre premiešame, pridáme paradajkový pretlak a worchesterovú omáčku. V prípade potreby zriedime vriacou vodou. Necháme variť asi hodinu. Pridáme fazuľu a varíme ďalších 10 minút. Pred dovarením vhodíme kúsok čokolády a premiešame. Podávame posypané lístkami koriandra a dlhou ryžou ako prílohou.
| |