| Omáčka chilli Guarillo
Suroviny
6 strúčiky cesnaku (nelúpané)
Rozohrejeme namastenú panvicu na miernom ohni, opečieme cesnak domäkka, asi 15 minút. Vychladíme, ošúpeme a nasekáme (nepretláčame). Chilli zbavené semienok opražíme na miernom ohni. Po opražení papri.čky zosypeme do mysky a prelejeme vlažnou vodou aby sa papričky zvlhčili. Necháme odstáť 30 miút a vodu vylejeme. Do kuchynského robota alebo mixéru vložíme chilli, cesnak, oregano, čierne korenie a rascu, pridáme jednu šálku vývaru a rozmixujeme na hladké pyré. V prípade potreby prilejeme ešte trocha vývaru. Vo väčšom hrnci (asi 4 litre) rozpálime olej (po kvapnutí vody musí prskať). Opatrne vlejeme omáčku do rozpáleného oleja a za stáleho miešania pražíme asi 7 minút. Prilejeme zvyšný vývar a prikryté dusíme asi 30 minút. Dochutíme soľou a cukrom. Omáčka vydrží v chladničke asi týždeň. Po zmrazení ju treba pred požitím priviesť k varu aby získala späť hladkú textúru. |
| ||||||||||||||||||||||||
CAKLOV.NET |