Hlavné menu
• Hlavná stránka
• Napísali o nás

Aktuálny čas
 

Software
• Rodokmeň

Recepty na varenie
• Chilli con carne
• Chilli con carne - 1*
• Cowboy beans
• Chilli z vlastnej zahrádky
• Chilli guarillo omáčka
• PIZZA omáčka ultimate

Pošta - WebMail
• RoundCube
• SquirrelMail

Ostatné
• Fara Čaklov
• Obec Čaklov

Zaujímavosti
• Ochutnávky CHILLI
• Cigán či Róm ...
• Chilli z vlastnej zahrádky
• AVG FREE

Omáčka chilli Guarillo

Suroviny

6 strúčiky cesnaku (nelúpané)
16 sušené guajillo chilli (asi 110g)
1 lyžička sušeného oregana (pokiaľ možno mexická)
1/4 lyžičky čierneho korenia, čerstvo mleté
1/8 lyžičky rasce, čerstvo mleté
4 menšie šálky mäsového vývaru  (hovädzí, hydinový alebo rybí v závislosti na použití)
1 1/2 lyžice rastlinného oleja alebo olivového oleja
1 lyžička soli, približne, v závislosti na tom, ako slaný vývar máme
1 1/2 lyžičky cukru

 

Rozohrejeme namastenú panvicu na miernom ohni, opečieme cesnak domäkka, asi 15 minút. Vychladíme, ošúpeme a nasekáme (nepretláčame).

Chilli zbavené semienok opražíme na miernom ohni. Po opražení papri.čky zosypeme do mysky a prelejeme vlažnou vodou aby sa papričky zvlhčili. Necháme odstáť 30 miút a vodu vylejeme.

Do kuchynského robota alebo mixéru vložíme chilli, cesnak, oregano, čierne korenie a rascu, pridáme jednu šálku vývaru a rozmixujeme na hladké pyré. V prípade potreby prilejeme ešte trocha vývaru.

Vo väčšom hrnci (asi 4 litre) rozpálime olej (po kvapnutí vody musí prskať). Opatrne vlejeme omáčku do rozpáleného oleja a za stáleho miešania pražíme asi 7 minút.

Prilejeme zvyšný vývar a prikryté dusíme asi 30 minút. Dochutíme soľou a cukrom.

Omáčka vydrží v chladničke asi týždeň. Po zmrazení ju treba pred požitím priviesť k varu aby získala späť hladkú textúru.

Čerstvé správy
EurActiv


Copyright© ČAKLOV NET